Betöltés...

Szájhigiénés kezelések


A fogkő elmeszesedett lepedék, amely ha kialakul, hagyományos fogtisztítással (fogkefe, fogselyem) már nem távolítható el. A legtöbb esetben a fogkő miatt alakul ki az ínygyulladás, és kezeletlen esetekben az ínygyulladás csontvesztéssel járó fogágybetegségek kialakulásához vezethet. Torlódott fogazatnál, elálló tömés- és koronaszélnél, valamint genetikai hajlam esetén fokozott fogkőképződésre számíthatunk.
A kezelés során az ultrahangos depurátor (fogkőleszedő) magasfrekvenciás rezgésével „szétzúzza” a fogakra rakódott megkövesedett lepedéket, elszíneződéseket.

Ezt követi a fogak polírozása (Air-Brush sópolírozás), ugyanis minél simább a fogak felszíne, a fogkő annál később képződik újra.
A kezelést célszerű félévente megismételni, illetve ha valamilyen oknál fogva korábban újraképződik, negyedéves kezelésekre lehet szükség.
A kezelést dentálhigiénikus kolleganőnk, Ábrahám Eszter végzi. Szintén Eszter végzi a dentálhigiénés tanácsadást. Akinek szüksége van rá, bemutatja a helyes fogápolást, plakkfestést végez, ami megmutatja a páciensnek hol hanyagolja el a fogmosást és így hol tud lerakódni a lepedék. Bemutatja a fogselyem, fogköztisztító kefe és egyéb kiegészítő fogápolási eszközök használatát.


Kapcsolat felvétel

Küldjön nekünk üzenetet!

Üzenet küldés

Küldjön számunkra üzenetet!

Elérhetőségeink
GUTDENT Fogorvosi Magánrendelő

1123 Budapest, Alkotás út 31. 1.em.  kapucsengő: 15

06-30/309-6099

info@gutdent.hu

Kövessen minket