Betöltés...

Fogpótlások


Rögzített (fix) fogpótlások


Korona


Abban az esetben, ha egy fogból már túl kevés foganyag marad meg, szuvasodás vagy törés miatt, hosszú távú megoldásként - a maradék foganyagot is védve - korona készítése javasolt. A korona ragasztással kerül a maradék foganyagra, azt teljesen beborítja, és sok esetben egy csapos megerősítésre is szükség lehet.
A csap csak gyökérkezelt fogba készülhet, ami a gyökércsatornába ragasztással kerül rögzítésre, hogy fokozza az új korona stabilitását, ugyanis nagyobb felületet nyerünk a korona ragasztásához.
A csap készülhet fémből és cirkónium-dioxidból lenyomatvételt követően fogtechnikus által vagy a rendelőben előre gyártott üvegszálas csappal. A fogorvos dönti el az adott szituációtól függően.
Nagymértékű alaki vagy színbeli eltérések korrekciójának céljából is készítünk koronát.
A mikron pontosságú széli zárást a mai legmodernebb CAD/CAM rendszer használatával lehet elérni. A fogakról vett lenyomat alapján készített mintát egy háromdimenziós pásztázó lézer segítségével digitalizáljuk és számítógép által vezérelt gépek készítik a fogpótlások cirkónium-dioxid, vagy préskerámia vázát, ez követően kerül rá a porcelán-leplezés.

Többféle anyagból készülhetnek:

  • Fémkerámia
  • Aranykerámia
  • Cirkónium-dioxid kerámia leplezéssel
  • Préskerámia (E.max)

Híd

Egy vagy több foghiány esetén készítjük. A pillérek lehetnek maguk a hiányt határoló fogak, de készíthetjük implantátumokra is. Anyagukat tekintve ugyanabból készülnek, mint a koronák, de egyedi megoldásként cirkónium-dioxid- vagy fémvázra préskerámia leplezés kerülhet.

Héj

Az elülső fogak esztétikai korrekciójára használt kerámia pótlás. Készítése minimális foganyagveszteséggel jár, azon pácienseknél alkalmazzuk, akik hófehér, tökéletes mosolyra vágynak.
Teljes vagy préskerámiából készítjük. Tökéletesen élethű színek és formák jellemzik, precíz technikai munkát igényel.

Csiszolás nélküli híd

Egyes esetekben úgy tudunk hidat készíteni, hogy nem csiszoljuk le a hiányt határoló fogakat, csak a ragasztott tömések (betétek) tartják a köztes tagot.

Készülhet:

  • Aranykerámiából
  • Speciális cirkónium-dioxidból
  • Üvegszállal erősített kompozit (Gradia) anyagból


Kivehető pótlások


Több fog vagy az összes fog hiánya esetén készítjük őket. Legfőbb jellemzőjük, hogy a szájból kivehetőek.
Kombinált fogpótlás
Legjobb megoldás, ha még van elegendő számú fog. Egy fix és egy kivehető részből áll. A legkorszerűbb kivehető fogpótlás, amikor a kivehető rész valamilyen, a fogsor alatt elrejtett apró finommechanikai rögzítővel kapcsolódik a megmaradt fogakra készült koronákhoz. A rejtett elhorgonyzás révén kiváló esztétikai hatást biztosít.

Teljes kivehető fogpótlást készíthetünk a fogatlan állcsontra, illetve kisszámú megmaradt fognál. Ez esetben a meglévő fogra fémsapkát ragasztunk és a fogsor ezekre a pillérekre illeszkedik pontosan.

Implantáció (fogbeültetés)

Az implantáció titánból készült, felületkezelt, foggyökér alakú csavar beültetését jelenti. A pótlásra használatos hidak vagy kivehető protézisek sokak számára meglehetősen kényelmetlenek és esztétikailag sem kielégítőek. Az implantátumra készült felépítmény lehet fémkerámia-, vagy cirkónium korona, híd, vagy kivehető fogpótlás. A felépítmény ragasztással vagy oldható, belső csavaros megoldással is rögzülhet az implantátum fejhez, hogy bármikor kicsavarható, tisztítható legyen a fogágy és a pótlás. Amennyiben az anatómiai viszonyok szükségessé teszik a csontpótlást, vagy az arcüreg-emelést, akkor ezt az implantáció előtt kell elvégezni.

A beavatkozást szájsebész kolléga végzi.


Kapcsolat felvétel

Küldjön nekünk üzenetet!

Üzenet küldés

Küldjön számunkra üzenetet!

Elérhetőségeink
GUTDENT Fogorvosi Magánrendelő

1123 Budapest, Alkotás út 31. 1.em.  kapucsengő: 15

06-30/309-6099

info@gutdent.hu

Kövessen minket