Betöltés...

Fogfehérítés

A fogfehérítés az egyik legegyszerűbb és leggyorsabb módja annak, hogy javítsunk a megjelenésünkön, mert a fehérebb fogak növelik az önbizalmunkat, az önbizalom pedig olyan magabiztosságot ad, ami az életünk különböző területein előnyünkre válhat.
Sok minden okozhatja a fogaink elszíneződését, mint például öröklött tényezők, túlzott fluorid bevitel, egyes gyógyszerek stb. A leggyakoribb mégis a külső tényezők befolyása a fogaink színére, az évek során elfogyasztott színes ételek és italok, továbbá a káros szokások (pl. dohányzás).
Alkalmazunk rendelői és otthoni fogfehérítést.

Rendelői fogfehérítés

Első lépésben professzionális szájhigiénés kezelést végzünk, mely során eltávolítjuk a fogkövet és a lepedéket, majd a fogak felszínét simára polírozzuk. A fog és az íny határára ínyvédő anyagot helyezünk, ami lámpa hatására megdermed és védelmet nyújt az íny számára a kezelés végéig. Ezt követően kerül a fogakra a fehérítő gél, amit speciális led-lámpával világítunk meg. A kezelést 3 x 15 perces periódusokban hajtjuk végre. A fény hatására a gél aktiválódik, a felszabaduló oxigén eltávolítja a fog keményszöveteiből az elszíneződéseket, a fog kifehéredik. Mivel a gél végig PH-semleges marad, nem károsítja a fog szerkezetét. Érzékenység csak azért léphet fel a fehérítést követően, mert a festékmolekulák nagy helyet foglaltak el a zománcprizmák között és a felbomlás során a külső ingerek irritálhatják a fogbelet, amíg a fogkrémből vagy az ételekből ásványi anyagok fel nem töltik az üres réseket. Ezért sem szabad színes ételeket és italokat fogyasztani, valamint dohányozni a fogfehérítést követő kritikus két-három napban, de a jobb eredmény érdekében az első két hétben is célszerű elkerülni ezeknek a bevitelét. A fogfehérítés tartóssága függ az életmódtól.

Kozmetikai fehérítés

A rendelői fehérítés egyik módja, mely során a hidrogén-peroxid helyett karbamid-peroxid hatóanyagú fogfehérítő anyagot használunk. A kezelést érzékenyebb fogú pácienseinknek ajánljuk, illetve azok számára akik alkalmi fehérítés céljából keresik fel a rendelőnket. A kezelés 3 x 15 perces led-lámpás fehérítés, amelyet dentálhigiénikus is végezhet.

Otthoni fogfehérítés

Ajánljuk a rendelői fogfehérítés kiegészítéseként azoknak, akik nagyon fehér mosolyt szeretnének, illetve azok számára, akik érzékenyebb fogakkal rendelkeznek, de hosszabb távú fehérséget szeretnének. Ilyenkor a fogtechnikus lenyomat alapján készít egy fehérítő sínt mindkét állcsontra, amihez speciális anyagot adunk. 7-10 napig célszerű használni, napi 3-4 órás periódusokban.


Kapcsolat felvétel

Küldjön nekünk üzenetet!

Üzenet küldés

Küldjön számunkra üzenetet!

Elérhetőségeink
GUTDENT Fogorvosi Magánrendelő

1123 Budapest, Alkotás út 31. 1.em.  kapucsengő: 15

06-30/309-6099

info@gutdent.hu

Kövessen minket